Materiały i artykuły różne Eugeniusza Krygiera (1955)
2. ||``Historyczny słownik górniczo-hutniczy. Zarys koncepcji.'' Masz. artykułu k. 3-16, oraz odbitka z artykułem: ``O potrzebie historycznego słownika górniczo-hutniczego'' z ``Kwartalnika Historii Kultury Materialnej'' T. III: 1955 nr 1 k. 17-19.
a 1988 2309
Keywords: Muzea; Polska; Hutnictwo; przemysł; Towarzystwa; Czasopisma; Górnictwo; Kórnik m; zamek; Chodzież m; Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajoznawcze