Wspomnienia (1950)
2. ``Historia sądownictwa od roku 1918''. Wspomnienie o Wacławie Radajewskim, pierwszym v-ceprezesie Sądu Apelacyjnego i organizatorze sądownictwa polskiego w Poznaniu w latach 1918-1925. Przy tym list Mariana Radajewskiego do Jerzego Wisłockiego z 1990 r., k. 15-21
c 1990 1523
Keywords: Akademie; Polska; Sądownictwo; Poznań m; Akademia Medyczna; Sąd Apelacyjny w Poznaniu