Pamiętniki (1840)
Zawiera wspomnienia m.in. z pracy nauczycielskiej w Paryżu, szereg informacji o emigracji polskiej w Paryżu i życiu społecznym w Polsce porozbiorwej
Oprawa w płótno w kolorze fioletowym, na wierzchu fragment zapięcia z małym zamkiem na kluczyk
Keywords: Paryż; emigracja polska; Emigracja polska 19 w.