``Le ||gouvernement de la Providence. La Serenite'' (1904)
Zawiera rozważania religijne napisane w formie listu do nieokreślonej osoby. Na końcu tekstu nota: ``Le Breuil St. Michel. 25.11.04''
stary zasób z czasów profesora Stanisława Bodniaka
Keywords: Katolicyzm; Rozwazania religijne