"Le ||gouvernement de la Providence. La Serenite" (1904)
Zawiera rozważania religijne napisane w formie listu do nieokreślonej osoby. Na końcu tekstu nota: "Le Breuil St. Michel. 25.11.04"
stary zasób z czasów profesora Stanisława Bodniaka
Keywords: Katolicyzm; Rozwazania religijne