``Wspomnienia z dnia 21 Października 1885'' (1885)
Zawiera telegramy pocztowe z życzeniami ślubnymi dla Pauli Chłapowskiej i Tadeusza Jackowskiego
Oprawa z czerwonego płótna, ślepe tłoczenia tworzące ramkę, w narożnikach przechodzące w liście akantu i plecionkę, na wierzchu okładki tłoczenia pozłocone, dodatkowo napis: ``Wspomnienia z dnia ...'', spód okładki z tłoczeniem, na środku złocone inicjały: ``P.C.'' i ``T.J.''. - Brzeg kart złocony. - Wyklejka z ozdobnego białego papieru ze wzorem imitującym morę
Keywords: Życzenia ślubne