"Wspomnienia z dnia 21 Października 1885" (1885)
Zawiera telegramy pocztowe z życzeniami ślubnymi dla Pauli Chłapowskiej i Tadeusza Jackowskiego
Oprawa z czerwonego płótna, ślepe tłoczenia tworzące ramkę, w narożnikach przechodzące w liście akantu i plecionkę, na wierzchu okładki tłoczenia pozłocone, dodatkowo napis: "Wspomnienia z dnia ...", spód okładki z tłoczeniem, na środku złocone inicjały: "P.C." i "T.J.". - Brzeg kart złocony. - Wyklejka z ozdobnego białego papieru ze wzorem imitującym morę
Keywords: Życzenia ślubne