Pamiętniki (1840)
Zawiera uzupełnienia do wspomnień m.in. z pracy nauczycielskiej w Paryżu, szereg informacji o emigracji polskiej w Paryżu i życiu społecznym w Polsce porozbiorwej
Oprawa w tekturowe okładki stanowiące wspólną teczkę dla pamiętników i dodatkowych, luźnych kart uzupełniających tekst
Keywords: Paryż; emigracja polska; Emigracja polska 19 w.