"Zbiór modlitw dla Pobożnego Chrześcijanina" (1889)
Zawiera modlitwy, litania, nowenny, krótką katechezę o różańcu i kilka pieśni oraz spis treści k. 3-40. - Przy tym dołączony fragment broszury: de Segur: "Les Francs-Maçons: ce qu,ils sont - ce qu'ils font - ce qu'ils veulent". Paris, 1871 k. 43-44
Oprawa z b. ciemno-zielonego płótna ze ślepym tłoczeniem tworzącym ramkę, w narożnikach ormanent z gałązek passiflory, na wierzchu dodatkowo wytłoczony krzyż trójlistny opleciony gałązkami passiflory; grzbiet skórzany z tłoczonym złotym napisem: "Zbiór Modlitw", wyklejka z ozdobnego papieru z ciemnozieloną floraturą. - K. 41-42 wolne
Keywords: Modlitewnik