Plany artykułów, książek, listów otwartych (1940)
Zawiera: plany artykułów, książek (m.in. "Nowe czasy"), listów otwartych (m.in. "List do młodzieży", "List do katolików hiszpańskich", "List do katolików niemieckich"), fragmenty tekstów
Giertych Maciej Kórnik c 2006 1546
Keywords: Europa; historia; Polska