Katalog artykułów Jędrzeja Giertycha (1950)
Zawiera fiszki w układzie alfabetycznym z tytułami i podziałem na rodzaj prac Jędrzeja Giertycha (artykuły, historia, reportaże, literatura, literatura-wspomnienia, wydawnictwa nieperiodyczne, wychowanie, przedmowy, publicystyka, pamiętniki) oraz fiszki z tytułami prac bez określenia rodzaju literackiego i fiszki z tytułami czasopism, w których drukował artykuły J. Giertych
Giertych Maciej Kórnik c 2006 1988