``Świat w XX wieku. Ewolucja stosunków gospodarczych, społecznych i politycznych w świecie'' (2002)
Cz. I: Narodziny wieku
Wydruk komputerowy z odręcznymi poprawkami autora
Keywords: Dwudziestolecie międzywojenne; Historia powszechna; Pierwsza wojna światowa