"Na brzegu życia 1871-1958. Pamiętnik naukowca" (1959)
1. List prof. Tadeusza Grabowskiego do dyrektora Stefana Weymana w sprawie przekazania maszynopisu dla Biblioteki Kórnickiej k. 1-2
Grabowski Tadeusz Kórnik c 2004 62