``Pierwsza wielkopolska oficyna wydawnicza Aleksandra Aujezdeckiego w Szamotułach'' (1938)
Zawiera m.in. bibliograficzny opis druków swzamotulskich A. Augezdeckiego
Praca magisterska, wykonana na Wydziale Humanistycznym U.P. w Seminarium Historii Kultury Staropolskiej prof. dr R. Pollaka
Keywords: praca magisterska; Szamotuły; drukarnia; Druki szamotulskie