``Wspomnienia pani Alicji Kalinkiewicz'' (2002)
Zawiera 2 wersje wspomnień: pierwotną spisaną na podstawie nagrań na kasetach z odręcznymi poprawkami A. Kalinkiewicz k. 1-20 oraz wersję uwzględniającą poprawki k. 21-38. - Przy tym list od ofiarodawcy wspomnień prof. Kazimierza Dopierały do dyrektora Biblioteki Kórnickiej prof. Stanisława Sierpowskiego k. 39
Do rękopisu dołączono 4 kasety z nagranym wywiadem
Keywords: Londyn; Polski Ośrodek Społeczno-Kulturalny w Londynie; emigracja polska; Emigracja polska w Londynie