Broszury i fragmenty książek
Zawiera: ``Tysiąc lat historii narodu polskiego. Uzupełnienia do tomu I'' k. 1-21. - ``Prawda o Polsce'' k. 22-55. - ``W obliczu zamachu na Kościół'' k. 56-125. - ``Polski Obóz Narodowy'' z 1981 r. k. 126-141. - ``La politique de la Pologne et l'histoire de l'Europe'' k. 142-300. - ``Epoka powstań'' (plan, wstęp, przypisy, notatki biograficzne) k. 301-364. - ``Do jakiej Polski dążymy?'' k. 365-372. - ``The escape in Owl Mountains'' (wersja ang. i fragm. wersji pol. autobiograficznej książki J. Giertycha: ``Wrześniowcy'') k. 373-390. - ``Aux sources de la catastrophe historique de la Pologne: Jean Amos Comenius'' (streszczenie franc. książki J. Giertycha: ``U źródeł katastrofy dziejowej Polski: Jan Amos Komensky''; rkps + masz.) k. 391-440. - ``Roman Dmowski: 1864-1939'' (plan + fragm. książki ``Rola dziejowa Dmowskiego'') k. 441-453
Giertych Maciej Kórnik c 2006 1532
Keywords: Polska; historia; publicystyka; Narodowcy; Powstania narodowe polskie