Artykuły Kazimierza Jasińskiego
``Polsko-ruskie związki genealogiczne ze szczególnym uwzględnieniem wczesnego średniowiecza (koligacje dynastyczne)'' k. 83-230, rkps, masz. (3 kopie), materiały warsztatowe
Art. poświęcony Anastazji dobrzyńskiej zamieszczony w książce ``Ojczyzna bliższa i dalsza'' (1993).
Keywords: Polityka dynastyczna; Rurykowicze; Andegaweni; Genealogia; Piastowie; Habsburgowie; Węgry; a Polska; Rypin; historia; Ruś