Historia średniowieczna Polski - materiały warsztatowe
Historia średniowieczna Polski - materiały warsztatowe dotyczące różnych zagadnień, m.in.: klasztoru trzebnickiego (k. 1-22); sprawy Aleksandry, ofiarodawczyni złotego łańcuszka dla Akademii Krakowskiej (k. 23-38); klasztoru w Mogilnie (k. 39-41); roku 1315 (k. 42-44); Mikołaja Kopernika (ojca astronoma) (k. 45-47); pracy Dietera Veldtruma (k. 49-61); Tatarów (k. 62-92); ``Die Grafen von Arnstein (kontakty z Polską)'' (k. 92-123); ``Pyzdry - sól, mennica'' (k. 283-304); ``Tietmar o Piastach'' (k. 368-369); metryki koronnej (k. 410-414). Dołączone listy do K. Jasińskiego od Jiřiego Kotyka z 1994 (k. 250) i od Armina Wolfa z 1989 (k. 251).
c
Keywords: Polska; Materiały warsztatowe