Tekst liturgiczny-mszał łac. z XV wieku - fragment
Oratio super populum z soboty po środzie popielcowej. Fragment formularza mszalnego na 1. niedzielę W. Postu: Introit (Ps. 90, 15 et 16). Kolekta. Lekcja z listu do Koryntian (2 Cor 6, 1-10). Graduał (Ps. 90, 11-12). Traktus (Ps. 90, 1-7 et 11-16)-fragm. p. 2-2v
W grzbiecie wycięte otwory do przewlekania nici (sznurów).
Keywords: Religia; Liturgia katolicka; Mszały