Materiały z lat 1768-1771, m. in. dotyczące Konfederacji Barskiej
"Kopia listu do JKMci [Stanisława Augusta] dnia 1. Novembr. 1770 roku pisanego względem odstąpienia imprezy attaku Częstochowy" k. 46-51.
Mf 1720
Keywords: Konfederacja 1768-1772 r. barska; Publicystyka polska; Listy polskie; Korespondencja dyplomatyczna; Nauczanie; Polska; Częstochowa (woj. śląskie)