[Series rerum Polonicarum, Series Archiepiscoporum Gneznensium et Episcoporum Cracoviensium] - Franciszek prof. Uniwersytetu Jagiellońskiego, Ćwierzowicz
Notatki o Przyłęckich, s. 102-107.
Pismo kilku rąk
Keywords: Historiografia polska; Biskupi; historiografia; Kronika; Gnieźnieńska; diecezja (katol.); Krakowska; diecezja (katol.); Kraków (woj. małopolskie); Kościół katolicki; Gniezno (woj. wielkopolskie)