Zarządzenia skarbowe Zygmunta Augusta z 1560 (1840)
``Ordinatio et modus in suscipiendis rationibus de proventibus Mensae Sacrae Maiestatis Regiae in Thesauro Regni observandis, Wilno 16 XI 1560 k. 1-2 Ordynacja Zygmunta Augusta z 16.12. 1560
Kopia Kielisińskiego z kopii Biblioteki Puławskiej, spisanej z oryginału z Archiwum Stanisława Augusta
Keywords: Skarbowość