Postanowienie generalne stanów W. X. Litewskiego wieczne y nigdy nienaruszone, na zieździe walnym woiewództw y powiatów. Pospolitym ruszeniem pod Olkinikami uchwalone [...] 1700
``Ubeśpieczenie granic W.X.Litewskiego'' k. 3v-4
zob. rkps BK 409 i BK 1534
Keywords: Prawodawstwo; Polska; Litwa; Wiersz polski