``Głos wolny wolność ubezpieczający''
Skarb, k. 48v.
Wersja II - wyd. A. Rembowski: Głos wolny króla Stanisława Leszczyńskiego z rękopisu królewskiego. Warszawa 1903. Na k. I podpis: ``[Franciszek] Galiński''. Po tekście: ``Scriptum per me A.T.'' (s.149)
Keywords: Publicystyka polska; Literatura polska