``Taryffa dóbr J. K. M. do skarbu Rzeczypltey Koron. należących z lustracyi 1765 według uchwały seymu konw. 1764. Expedyowan. ułożona, w Kancellaryi Kwarcianey, wypissana 1771 Roku'' przez M. Bartoszewicza (1771)
Województwo bracławskie k. 142-143
Na naklejce na grzb. skrócony tyt.
Keywords: Królewszczyzny; Polska; Lustracja majątkowa; Kancelaria; Finanse; Dochód; Monarchia; Własność państwowa; Dochody państwowe; Majątek