``Summaryusz królewszczyzn w całey Koronie Polskiey, z wyrażeniem possessorów y siła, która płaci roczney kwarty. Spisany 1770. roku.'' (1770)
Województwo kaliskie k. 64v.-67
Mf 964
Keywords: Własność państwowa; Polska; Królewszczyzny; Dochody państwowe; Finanse; Monarchia