``Ius Culmense emendatum in Qvinqve Libros digestum''
``Ne cuivis fiat, ob debitum quoduis extra ius. Capvt XVIII'' k. 13
na odwrocie przedniej okładki u dołu wpisana data sporządzenia kopii? ``3. X. 1709. R.''
Keywords: miasta 16 w. ustrój; prawa miejskie 16 w.; prawo chełmińskie 16 w.