Dyplomy i inne z okazji jubileuszu - 150 lat Biblioteki Kórnickiej (1978) - Polska Akademia Nauk |Biblioteka Kórnicka; Towarzystwo Łączności z Polonią Zagraniczną (Warszawa) (1978)
Akt fundacyjny - przekazanie przez społeczeństwo miasta i gminy Kórnik sztandaru Bibliotece Kórnickiej PAN, 1978, k. 1-3.
Keywords: Warszawa; Towarzystwo Łączności z Polonią Zagraniczną; Biblioteka Kórnicka - jubileusz; Dyplomy; Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski dla BK; Sztandar BK; 150-lecie Biblioteki Kórnickiej