Dyplomy z gratulacjami przysłane z okazji jubileuszu - |150 lat Biblioteki Kórnickiej (1978) - Adamczak, Eugeniusz; Burdziński, Czesław; Kubiak, Stanisław; Łozowski, Franciszek; Miśkiewicz prof. dr hab., Rektor Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Benon; Stankiewicz, Witold; Walichnowski, Tadeusz; Biblioteka Główna Akademii Ekonomicznej Poznań; Biblioteka Główna Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza Poznań; Biblioteka Jagiellońska Kraków; Biblioteka Narodowa Warszawa; Biblioteka Raczyńskich Poznań; et al. (1978)
Biblioteka Główna Akademii Ekonomicznej w Poznaniu (exlibris), k. 9-14. - Biblioteka Główna Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu (podpis: prof. dr hab. Stanisław Kubiak, dyrektor), k. 8. - Biblioteka Jagiellońska, k. 15-16. - Biblioteka Narodowa, Warszawa (podpis: prof. dr hab. Witold Stankiewicz, dyrektor), k. 17-20. - Biblioteka Raczyńskich, Poznań, k. 41-44. - Instytut Zachodni, Poznań, k. 21-24. - Miśkiewicz Benon prof. dr hab., Rektor Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, k. 30-32. - Ośrodek Informacji Naukowej PAN, Oddział w Poznaniu (podpis: dr Czesław Burdziński, durektor), k. 1. - Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich, Zarząd Okręgu Poznańskiego (podpis: prof. dr hab. Stanisław Kubiak, przewodniczący), k. 7. - Walichnowski Tadeusz prof. dr hab. Naczelny Dyrektor Archiwów Państwowych, k. 25-29. - Wojewódzka Biblioteka Publiczna, Poznań (podpis: Franciszek Łozowski, dyrektor), k. 33-36. - Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Stanisława Grochowiaka w Lesznie, k. 2. - Zakład Narodowy im. Ossolińskich, Wydawnictwo, Wrocław (podpis: Eugeniusz Adamczak, dyrektor), k. 3-5. - Zarząd Główny Związku Zawodowego Pracowników Kultury i Sztuki, Poznań, k. 37-40. - 2nd European Conference on Social Scince Information and Documentation, Błażejewko, k. 6.
Keywords: Błażejewko; 2nd European Conference on Social Scince Information and Documentation; Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Leszno; Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Stanisława Grochowiaka; Poznań; Zarząd Główny Związku Zawodowego Pracowników Kultury i Sztuki; Biblioteka Główna Akademii Ekonomicznej; Biblioteka Główna Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza; Biblioteka Raczyńskich; Instytut Zachodni; Polska Akademia Nauk. Ośrodek Informacji Naukowej. Oddział w Poznaniu; Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich. Zarząd Okręgu; Warszawa; Biblioteka Narodowa; Wrocław; Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo; Biblioteka Kórnicka - jubileusz; Dyplomy; Korespondencja; 150-lecie Biblioteki Kórnickiej