Zygmunt Celichowski: Archiwum Koronne``. Notatki i wypisy z Archiwum Głównego w Warszawie - Celichowski, Zygmunt; Archiwum Główne (Warszawa); Biblioteka Kórnicka (1870)
Przy tym: ``Wyciągi z książeczki zawierającej notatki X[ięcia Jana] T[adeusza] L[ubomirskiego] o Tomicianach w bibl. petersburskiej'': ``Dwa egzemplarze Actów Tomicianów'', k. 23-24. - ``Akta w Metryce W. X. Lit[ewskiego] Obojga Narodów. Tom VII'', k. 24v-25. - ``Skorowidz do Metryki Litewskiej'', k. 25v-30. - inne notatki, k. 31v.
2 zeszyty; sygn. AB 142 i AB 143; - z. 1: 19 k.; z. 2: 31 k.
Keywords: Petersburg; Cesarska Biblioteka Publiczna; Warszawa; Archiwum Główne; Wydawnictwa; Wypisy