Inwentarz rękopisów Biblioteki Kórnickiej - Biblioteka Kórnicka (1875)
Ogólny inwentarz rkps. zaczęty w 1875 r. przez Zygmunta Celichowskiego, kontynuowany przez Władysława Pociechę i Stanisława Bodniaka.
3 woluminy (księgi) o sygn. AB 311, AB 312, AB 313; księga 1: III, 188 (376 s.) k.; księga 2: 236 (472 s.) k.; księga 3: 185 k.
Keywords: Inwentarze; Inwentarz rękopisów; Zbiory biblioteczne - ewidencja