Władza a społeczeństwo w PRL: studia historyczne (Instytut Studiów Politycznych PAN, 2003)
Przedmowa poświęcona pracy naukowej i działalności społecznej prof. Andrzeja Paczkowskiego.
pod red. Andrzeja Friszke.
Keywords: Świadomość społeczna; Polska; Władza państwowa; Komunizm (ustrój); propaganda; polityka