Pismo Święte Nowego Testamentu i Psalmy: przekład ekumeniczny z języków oryginalnych (Towarzystwo Biblijne w Polsce, 2001)
Na końcu książki ilustrowany tekst wprowadzający pt. ``Świat Biblii'' - 25 s. informacji w formie popularnej
red. nauk. Mirosław Kiedzik [Nowy Testament], Julian Warzecha [Psalmy] ; tł. Jerzy Banak [i in.].
Keywords: Biblia. NT; przekłady polskie; Biblia. ST. Księga Psalmów