Ziemia międzyrzecka: śladami historii : materiały z III sesji historycznej zorganizowanej w Muzeum w Międzyrzeczu 13 maja 2005 r ("Księgarnia Akademicka", 2005)
Książka wyd. na zlec. Stow. Regionalistów "Środkowe Nadodrze"
red. Bogusław Mykietów, Marceli Tureczek.
Keywords: Międzyrzecz (woj. lubuskie; okręg); historia