Nasz los jak wiele innych: wspomnienia więźniów politycznych okresu stalinowskiego - Waszczuk-Bazylewska, Halina (``M.M.'', 2005)
Praca jest pokłosiem konkursu na wspomnienia z lat 1944-1956, ogłoszonego z inicjatywy Związku Więźniów Politycznych Okresu Stalinowskiego.
Halina Waszczuk-Bazylewska [i in. ; pod red. Andrzeja Dzięczkowskiego i Zbigniewa Żerańskiego].
Keywords: Więźniowie polityczni; Polska; Pamiętniki polskie; Podziemie polityczne i zbrojne (1944-1956)