Myśl i działanie w polityce międzynarodowej - Brzeziński, Zbigniew (Aneks, 1988)
Zawiera art.: Potęga ZSRR i dylematy Zachodu (Aneks, 1985 nr 39); Przyszłość Jałty (Kultura, nr 1-2, 1985); Polska wczoraj i dziś (wykład wygł. 24maja 1984 na konf. w Yale University); Myśl i działanie... (wywiad autor. Aneks, 1988, nr 50).
Zbigniew Brzeziński
Keywords: Europa; polityka; ZSRR; Polska