Magia, nauka, religia a zakres racjonalności - Tambiah, Stanley Jeyaraja. (Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2007)
Bibliogr. s. 197-205. Indeks.
Stanley Jeyaraja Tambiah ; przekł. Bartosz Hlebowicz.
Keywords: Magia; a racjonalność; Nauka; Religia; Antropologia społeczna; zagadnienia; Filozofia