Dom polski - Dobesz, Janusz L. (Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej, 2008)
W treści m.in. charakterystyka architektoniczna i ideowa Zamku Kórnickiego.
Janusz L. Dobesz.
Keywords: historia; Zamki i pałace; zagadnienia; Polska; Dwory; Budownictwo mieszkaniowe