Dobry żur, kiej w nim szczur : dziedzictwo kulinarne Śląska w tekstach kultury /

Library catalog
Nowe Druki
Download bibliographic description

Description

  • Sygnatura : Cz 23915/558
  • Autor: ŚWITAŁA-TRYBEK, Dorota.
  • Tytuł: Dobry żur, kiej w nim szczur : dziedzictwo kulinarne Śląska w tekstach kultury / Dorota Świtała-Trybek, Lidia Przymuszała.
  • Strefa wydania : Opole : Uniwersytet Opolski, 2018.
  • Opis fizyczny : 303 s. : il. ; 24 cm.
  • Dodatek : Bibliogr., netogr. s. 283-[291].
  • Hasła przedmiotowe :
    • Folklor 18-20 w. Polska
    • Kuchnia śląska w literaturze 18-20 w.
    • Obyczaje 18-20 w. Polska
    • Kucharstwo 18-20 w. Polska
    • Śląsk 18-20 w.
    • Przymuszała, Lidia.

MARC

  • 001 %a BK
  • 008 %a 2019
  • 020 %a 9788373958043
  • 041 0 %a pol %b eng %b ger
  • 080 %a 392.8(438)
  • 100 1 %a ŚWITAŁA-TRYBEK, Dorota.
  • 245 1 0 %a Dobry żur, kiej w nim szczur : %b dziedzictwo kulinarne Śląska w tekstach kultury / %c Dorota Świtała-Trybek, Lidia Przymuszała.
  • 246 3 0 %a Dziedzictwo kulinarne Śląska w tekstach kultury.
  • 260 %a Opole : %b Uniwersytet Opolski, %c 2018.
  • 300 %a 303 s. : %b il. ; %c 24 cm.
  • 400 %a Trybek, Dorota Świtała- zob. Świtała-Trybek, Dorota
  • 490 1 %a Studia i Monografie / Uniwersytet Opolski, %v nr 558 %x 1233-6408 ;
  • 504 %a Bibliogr., netogr. s. 283-[291].
  • 546 %a Streszcz. ang., niem.
  • 650 4 %a Folklor %y 18-20 w. %z Polska
  • 650 4 %a Kuchnia śląska %x w literaturze %y 18-20 w.
  • 650 4 %a Obyczaje %y 18-20 w. %z Polska
  • 650 4 %a Kucharstwo %y 18-20 w. %z Polska
  • 651 4 %a Śląsk %y 18-20 w.
  • 700 1 %a Przymuszała, Lidia.
  • 830 0 %a Studia i Monografie - Uniwersytet Opolski, %v nr 558 %x 1233-6408 ;
  • 920 %a 978-83-7395-804-3
  • 960 %a 728 %b 2019 %s Cz 23915/558 %x a
  • 999 %a RP

Copies

    • Signature: Cz 23915/558