Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej /
Description
- Author: BRILLAT-SAVARIN, Jean Anthelme (1755-1826).
- Title: Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej / Anthelme Brillat-Savarin ; wybór oprac. Wacław Zawadzki ; przeł. i wstępem poprzedziła Joanna Guze ; il. Bertalla.
- Co-Creator:
- Zawadzki, Wacław (1899-1978). Oprac.
- Guze, Joanna (1917-2009). Tł.
- Bertall (1820-1882) Il.
- Publication: Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 1973.
- Physical Description: 263, [5] s. : il. ; 18 cm.
- Language: pol fre
- Subject :
- Kucharstwo
- Kultura stołu
- Szkice literackie francuskie 19 w.
MARC
- 001 a BK
- 008 a 2013
- 041
1
- 080 a 821.133.1-4:[930.85:392:641.5](44)"18"
- 100
1
- 245
1
0
a Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej / c Anthelme Brillat-Savarin ; wybór oprac. Wacław Zawadzki ; przeł. i wstępem poprzedziła Joanna Guze ; il. Bertalla. - 246
1
- 246
3
0
a Medytacje o gastronomii doskonałej - 260 a Warszawa : b Państwowy Instytut Wydawniczy, c 1973.
- 300 a 263, [5] s. : b il. ; c 18 cm.
- 650
4
a Kucharstwo - 650
4
a Kultura stołu - 655
4
a Szkice literackie francuskie y 19 w. - 700
1
- 700
1
- 700
1
- 710
2
- 999 a JS d 20.12.31
- 999 a AR d 20.12.31
Dublin Core
Indexes
- M 0928: 146211
- Autor (Twórca):
- Tytuł/nazwa obiektu :
- Wydawca: Państwowy Instytut Wydawniczy,
- Indeks instytucji : Państwowy Instytut Wydawniczy
- Miejsce: Warszawa :
- Data: 1973.
- Język: pol
- Indeks rzeczowy :
Copies
To be able to borrow a book, you must have a reader card
- Signature: 146211