Kul'tavae dojl~0idstva Belarus~0i XIII-XVI stst: g~0istaryčnae ~0i arh~0itèkturna-arhealag~0ičnae dasledavanne - Kušnârèvič, Alâksandr Mikalaevič ("Navuka ~0i Tèhnika", 1993)
Dotyczy m. in. architektury sakralnej wschodnich terenów państwa polsko-litewskiego.
A. M. Kušnâeèv~0ič.
Keywords: Architektura sakralna polska; zabytki; Białoruś; Kościoły i kaplice