Zakład Śgo-Kazimierza w Paryżu: Odezwa do Szanownych Rodaków (s.n., 1896)
Odezwa do Rodaków o pomoc finansową.
Tyt. nagł.
Keywords: historia; obchody; finanse; Francja; Organizacje charytatywne; katolicyzm; Kwesta; Rocznice; Wielka Emigracja; Kombatanci; opieka społeczna; Sieroctwo; Polacy za granicą; Działalność charytatywna; Paryż (Francja); organizacje