Hasło słowa Bożego łaskę, pokój i chwałę Wcielonego Słowa Matki [...] Maryi [...] cudowney w obrazie lwowskim [...] przez ręce [...] Mikołaia Ignacego Wyzyckiego, arcybiskupa lwowskiego, ukoronowaney [...] 1751, pod zwycięzkim Pilawy znakiem [...] Ludwiki z Mniszchow Potockiey, kasztelanowy krakowskiey [...] głoszące. czyli kazania przez całą solenną oktawę tak koronacyi iako y anniwersarz teyże, w kościele lwowskim Bożego Ciała [...] miane od roznych naygodnieyszych kaznodzieiow [...] na publiczne światło wydane roku [...] 1754 (W Drukarni Brackiey SSS. Troycy, 1754)
Zawiera także historię cudownego obrazu
Obraz Matki Boskiej Zwycięskiej obecnie znajduje się w kościele św. Mikołaja w Gdańsku.
Keywords: Kościół Bożego Ciała Lwów 18 w; Matka Boska Zwycięska u dominikanów we Lwowie (obraz) 18 w; Kazania polskie; Kazania maryjne; Wizerunki maryjne; Stemmat polski; Lwów; kościół Bożego Ciała