Rada Zastępcza pod naczelnictwem Tadeusza Kościuszki odebrawszy od tegoż [...] naczelnika uniwersał do współ obywatelów miasta Warszawy, nieomieszkuie go [...] ogłosić - Rada Zastępcza 1794 05.08. (s.n., 1794)
O uzbrojeniu mieszkańców
Tyt. nagł.
Keywords: Powstanie 1794 r. kościuszkowskie; Rada Zastępcza Tymczasowa (1794)