``Ad futuram rei memoriam. Accepimus nuper non sine intima cordis nostri amaritudine [...]'' (s.n., 1732)
W sprawie buntu przeciwko swemu gwardianowi 14 zakonników klasztoru kapucynskiego w Warszawie
[podp.:] F. Cardinalis Oliverius