Lekarstwa doświadczone, które zebrał uczony lekarz [...] Jana Pileckiego, któremu są przydane lekarstwa końskie z cwiczeniem tego lekarza. Przydaliśmy y figury zioł rozmaitych ku lekarstwu z ziołkami dostatecznemi sprawione. Teraz znowu na światło wydane. Roku 1564.] (Łazarz Andrysowic Impressor, 1564)
Regestr
Def.: brak pocz. oraz braki w środku kończy się na: Aaa3. k. a2-4 z dedyk. i przedm. dopisano ręcznie Tyt. wg E.
Keywords: Ziołolecznictwo; Medycyna naturalna; Weterynaria