Iustus Ioseph. sive |In Iesu Christi Domini nostri mortem & passionem, Stanislai Socolovii [...] Meditationes. In quibus non magis Iudaica perfidia, quam Ariana refutatur impietas (In Officina Lazari, 1586)
Corrigenda
War. B.: różni się treścią i układem graf. wierszy na k.A2, zawierającej dedyk. biskupowi Rozdrażewskiemu. Wariant nie wyróżniony przez E.
Keywords: Katolicyzm; a arianizm; Polska; Rozmyślania religijne; Męka Pańska