Historya o chwalebnym zmartwychwstaniu Pańskim. Ze cżterech S. Ewangelistow zebrana / a wirszykami spisana (s.n., 1580)
Wierszowane misterium rezurekcyjne; rozwija na podstawie Ewangelii wątek Zmartwychwstania, w porządku chronologicznym.
Przez Księdza Mikołaia z Wilkowiecka / zakonnika Cżęstochowskiego.
Keywords: Literatura polska; Wielkanoc; w literaturze