[Zawiadomienie. Inc.:] "Nabożeństwo przygotowujące do Spowiedzi i Komunii Wielkanocnej, odbędzie się w tym roku dla Polaków w kościele de l'Assomption [...]" - Jełowicki, Aleksander ([s.n., 1864)
Zawiadomienie o nabożeństwach dla Polaków odbywających się w Niedzielę Palmową i w Wielkim Tygodniu, w kościele de l'Assomption w Paryżu.
A. Jełowicki.
Keywords: Wielka Emigracja; Polacy za granicą; organizacje; Francja; Organizacje polonijne; Kościół katolicki; Duszpasterstwo emigrantów; katolicyzm; Modlitwa; Msza święta; Wielki Post; liturgia; Niedziela Palmowa; Wielki Tydzień; Spowiedź; Eucharystia; Paryż (Francja); religia