[Zaproszenie Inc.:] ``Na cześć Śgo Jana Kantego Patrona Polski, w przyszłą niedzielę, to jest dnia 19go b. m., o godzinie 10 i pół z rana, odprawi się [...] Uroczyste Nabożeństwo [...]'' - Witkowski (ksiądz)., Władysław ([s.n., 1890)
Zawiadomienie o Uroczystym Nabożeństwie dla Polaków, ku czci św. Jana Kantego, w kościele Wniebowzięcia N. M. P. (de l'Assomption) w Paryżu.
Władysław Witkowski.
Keywords: kult; Wielka Emigracja; Polacy za granicą; organizacje; Francja; Organizacje polonijne; Kościół katolicki; Duszpasterstwo emigrantów; katolicyzm; Modlitwa; Msza święta; Patroni Polski; Święci i błogosławieni; Paryż (Francja); religia